Zaventem polisi, 2019 yılında Hollanda’daki bir tedarikçiden Tesla marka araç satın aldı. Ancak aracın dört yıldır garajda bekletildiği ortaya çıktı. Bunun nedeni Hollandalı şirketten gerekli belgelerin alınamaması ve daha sonra şirketin iflas etmesi. Zaventem belediyesi bir süredir mahkeme aracılığıyla haklarını arıyor.

Araç, polis filosunu elektrikli araçlarla genişletme girişiminin bir parçası olarak 2019 yılında satın alındı. Yapılan kamu ihalesinde Hollandalı bir garaj işletmecisi olan tedarikçi seçildi. Ancak araçların tesliminden sonra, gerekli ihale belgelerinin eksik olduğu ortaya çıktı. 2020’de Hollandalı firma olayda suçlu olarak görülerek neredeyse 50.000 euro teslimat ve tazminat ödemeye mahkûm edildi.  2022 Mayıs'ında, iki araçtan biri için evraklar nihayet alındı ve araç kullanılmaya başlandı. Ancak diğer Tesla'nın belgelerine hala ulaşılamadığı için garajda tutulmaya devam edildi.

Olayın ilginçliği bununla da kalmıyor. Satın alım işleminin ardından Hollandalı şirketin iflas etmesi durumu daha da içinden çıkılmaz hale getirdi. Zaventem belediyesi, araç hala Hollandalı leasing şirketi adına da kayıtlı olduğu için “dolandırıcılık ve sahtecilik”ten suç duyurusunda bulundu.
 
Konuyu belediye meclisine taşıyan Zaventem Belediye Meclis Üyesi Erik Rennen (N-VA), dosya hakkında bir durum raporu istedi. Belediye Başkanı Holemans, "Bu aracın ne zaman kullanılabileceğini bilmiyoruz," şeklinde yanıtladı. 

Tüm dosyayı takip eden eski polis şefi Jean-Pierre Vanthienen, konu ile ilgili olarak basına yaptığı açıklamada, bu dosyanın hala düzeleceğini umduğunu belirtti ve “Bu iş aylarca sürüncemede kalamaz. Küratöre güvenmek zorundayız. O araba yola çıkmalı, bu kadar basit.” dedi. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş