Mısır, Gazze Şeridi'nden yaralı akınına hazırlanıyor. Belçika Federal Savunma Bakanı Ludivine Dedonder, Federal Parlamento'da yaptığı açıklamada, yaralıların hava yoluyla Belçika hastanelerine nakledilmesinin mümkün olduğunu belirtti. Brüksel Bölge Hükümeti PS Partisi Milletvekili Nadia El Yousfi ise Brüksel hastanelerinden ve yetkililerinden şimdiden hazırlık yapmalarını istedi.

Yardım malzemeleri ve tıbbi ekipmanların bulunduğu hava transferlerinin Mısır'a doğru devam ettiğini belirten Bakan Dedonder, “İkinci aşamada, Mısır'da bir sahra hastanesi kurulabilir. Yaralıları Belçika'ya getirmek üçüncü bir destek tedbiri olabilir. Bu durumda Neder-Over-Heembeek'teki Kraliçe Astrid Askeri Hastanesi mantıklı ilk karşılama noktası olur.” dedi. 

Bakan Dedonder Parlamentoda yaptığı konuşmada, "Kraliçe Astrid Askeri Hastanesi, Mısırlı yetkililerin talep etmesi halinde yaralıları yanık bölümüne almaya hazır. Ancak böyle bir talep henüz formüle edilmedi. Halk Sağlığı ile iş birliği yaparak diğer yaralıları da ülkedeki çeşitli hastane veya sağlık tesislerine yerleştirmeye hazır olduğumuzu belirttik” sözlerine yer verdi. 

Federal hükümet, yaralı kişilerin Gazze'den uluslararası tahliyesinin en iyi Avrupa çerçevesinde ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) resmi talebi üzerine organize edileceğine inanıyor.

Brüksel Milletvekili Nadia El Yousfi, Brüksel Bölgesinin bu önemli uluslararası dayanışma eylemine katıldığını görmek istediğini belirtti. El Yousfi, aynı zamanda, nakit sıkıntısı çektiği bilinen Brüksel hastaneleri için bunu pratik ve mali açıdan mümkün kılmak amacıyla Brüksel hükümeti ile federal düzey arasındaki istişareyi de savunuyor. Böyle bir eylemin ilk olmayacağını belirten El Yousfi, “2009 yılında Belçika, yaralı çocukları Gazze Şeridi'nden Neder-over-Heembeek askeri hastanesine ve Brüksel'deki hastanelere nakletmek için Mısır ile sınırlı bir tıbbi hava üssü kurdu.” dedi.

Fransa örneği
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Pazar yaptığı açıklamada, Fransa'nın acil bakım için elliye kadar yaralı veya hasta çocuğu kabul etmeye hazır olduğunu duyurdu. Macron, "Fransa, başta hava varlıkları olmak üzere elindeki tüm kaynakları seferber edecek, böylece yararlı ve gerekli olması halinde bunların Fransa'da tedavi edilebilmesini sağlayacak" dedi. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş