Belçika Ulusal İstihdam Ofisi (RVA) tarafından yayınlanan son verilere göre, geçtiğimiz kasım ayında işsizlerin sayısı yaklaşık 273 bine düştü.
 
Randstad işgücü piyasası uzmanı Jan Denys'in açıklamalarına göre, kasım ayındaki rakamlar 1970'li yıllardan beri görülen en düşük rakam. Kasım ayında iş arayan işsizlerin sayısının 272 bin 664'e gerilediğini belirten Denys “Karşılaştırma yapmak gerekirse, 2019, 2020 ve 2021'in aralık aylarına kadar her ay işsiz sayıları sürekli olarak 300 binin üzerinde seyretmişti.” dedi.

Denys, işsizlerin sayısındaki düşüşün, ekonominin daha çok hizmet sektörüne ve daha az ağır sanayiye dayanmasından kaynaklandığını ifade etti.

Yaşlanmanın işsizlik oranlarındaki düşüşte önemli bir rol oynadığını vurgulayan Denys, birçok işsizin emekli oldukları için işgücünden ayrıldığını bunların yerini genç ve daha iyi nitelikli işsizlerin aldığını sözlerine ekledi. İşsizlerin daha iyi takip edilmesinin de işsizlik oranının düşmesine katkı sağladığını kaydetti.
 
İşsizlerin sayısındaki düşüşe karşın, uzun süreli hasta kalanların sayısında bir artış gözlemleniyor. Bölgesel farklılıklar da dikkate değer: Flaman bölgesi 'tam istihdam'a oldukça yakın, işsizlik oranı yaklaşık yüzde 3 iken, Brüksel ve Valonya'da işsizlik oranları daha yüksek seviyelerde seyrediyor.

2023 yılında aylık ortalama işsizlik rakamı 285 bin 475 kişi civarındaydı, aralık ayı verileriyle bu sayının değişebileceği belirtiliyor.
 
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.