Koersel judo kulübünde antrenmanlarını devam eden 7 yaşındaki Abdülhakim Yağar, 2023 yılının son turnuvasında altın madalyanın sahibi oldu. Tüm rakiplerine ipponla yenen Yağar kürsünün en üst basamağına çıktı. 

İlk maçında Winters Bart ile karşılaşan Yağar, ardında Toussaintn Yann ve De Witte Noah'nı ipponla yenerek altın madalyanın sahibi oldu. 

Yaklaşık 16 aydır judo sporu yapan Yağar, ilk turnuvasında 3 maçını yenilmesinin ardında kendisini toparlayarak Zonhoven, Lummen ve Koersel'deki turnuvada altın madalyanın sahibi olurken Lommel'da Alman rakibine yenilerek bronz madalyanın sahibi olmuştu.  

Yılın son turnuvasında Halen Belediyesi'nde altın madalya kazanan Yağar, 7 Ocak'ta tekrar mindere çıkacak ve birincilik için mücadele verecek. 

Judo Belçika 01Judo Belçika 02Judo Belçika 03

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş