Yurtdışında yaşayan ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle kimsesiz kalan çocuklara koruyucu aile olmak isteyen vatandaşların sayısı, her geçen gün artıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu talebe yönelik bir basın açıklaması yayınladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, yurt dışında yaşayan vatandaşlardan gelen "depremden etkilenen çocukları evlat edinme" talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Çocuklarımızın yurtdışında yaşayan ailelerimizin yanına koruyucu aile hizmeti kapsamında yerleştirilmesi uygun değildir" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan depremden etkilenen çocuklarımıza koruyucu aile olmak veya çocuklarımızı evlat edinmek için gelen yoğun talep nedeniyle açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Deprem nedeniyle koruyucu aile veya evlat edindirme konusunda uygulamaya konulmuş özel bir program olmadığı gibi ilgili mevzuat gereği çocuklarımızın yurtdışında yaşayan ailelerimizin yanına koruyucu aile hizmeti kapsamında yerleştirilmesi uygun değildir" denildi.

Açıklamada koruyucu aile olmak için Türkiye'de ikamet etme şartı bulunduğu hatırlatıldı.
FoozuTsWIAAQxgY.jpeg

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.