Viyana’da yaşayan 23 yaşındaki kadın, kendisi ve babası için yemek yapmak amacı ile aldığı Iglo marka dondurulmuş sebze paketinin içinden çıkan fare kafası ve hayvan parçalarını görünce hayatının şokunu yaşadı.

Olayı Krone gazetesine anlatan kadın, o gün babası için yemek hazırlarken Iglo markalı "4 Mevsim Sebze- Kavrulmuş" satın aldığını, Sebzeleri tencerenin içine koyup karıştırdığı sırada fare kafasını fark ettiğini belirtti. Kadın ve babası bunun üzerine tava ve kullanılan mutfak gereçleri de dahil olmak üzere her şeyi çöpe atmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Çok korktuğunu ve evde babasının olmasından dolayı rahatladığını dile getiren kadın ertesi gün, yaşadıkları bu tatsız deneyimi, ürün kodu ile birlikte çektiği fotoğrafları üretici şirkete gönderdi. Şirketin, yanıt vermesinin iki hafta sürebileceğini belirttiği aktarıldı.

avusturya sebze fare

Iglo firması, olay karşısında şaşkınlığını dile getirdi ve bunun üzücü ama izole bir vaka olduğunu vurguladı. Firmanın yetkilisi Alfred Jansen, müşterinin şikayetini aldıkları anda hemen harekete geçtiklerini, ilgili ürün partisinin piyasadan çekildiğini ve soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Iglo yetkilisi ayrıca, sebzelerin iki aşamalı bir kontrol sürecinden geçtiğini, hasat sırasında kullanılan makinelerin sesinin tarladaki hayvanları uzaklaştırdığını, ardından sebzelerin temizlenip yabancı maddelerin otomatik olarak ayrıştırıldığını belirtti. Jansen, Iglo’nun gıda güvenliğinin öncelikleri olduğunu ve müşterilere olumlu bir yemek deneyimi sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Şirket, yaşanan olaydan dolayı Viyanalı aileden özür diledi ve yaşananlar için üzüntülerini ifade etti.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Avusturya’da bir buçuk ayda hız sınırını aşan 21 araca el konuldu Avusturya’da bir buçuk ayda hız sınırını aşan 21 araca el konuldu

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.