ING müşterileri, Nisan ayının ortasından itibaren ING uygulamasındaki yeni bir özellik sayesinde arayan kişinin banka çalışanı mı yoksa bir dolandırıcı mı olduğunu kontrol edebilecekler.

Yeni özellik sayesinde telefonla aranan ve karşı tarafta bir dolandırıcı olduğundan şüphelen banka müşterileri, ING uygulamasındaki 'Konuşmayı Kontrol Et' butonuna tıklayarak, gerçekten kiminle görüştüğünü öğrenebilecek.

“Konuşmayı Kontrol Et” butonu nasıl kullanılır?
Yeni “Konuşmayı Kontrol Et" butonu şu şekilde çalışıyor: Bankanın müşteri hizmetlerinden bir telefon geldiğini düşünün. Ancak konuşma sırasında size sorulan sorulardan veya söylenen şeylerden şüphelendiniz. O anca ING uygulaması üzerinden “Konuşmayı Kontrol Et” butonuna tıkladınız ve telefon numaranızı girdiniz. ING çağrı o anda bir ING çalışanının müşterinin telefon numarasını gerçekten arayıp aramadığını kontrol ediyor. Bu sayede müşterinin ekranına, aramanın doğru olup olmadığını ve bundan sonra ne yapması gerektiğini gösteren bilgiler iletiliyor.

Yeni özellik işe yarayacak 
ING'de Dolandırıcılık faaliyetlerinden sorumlu direktör Adine Wempe, 16 Nisan'dan itibaren kademeli olarak sunulacak bu yeni özellikten memnun olduğunu dile getirdi. Wempe "Bu yeni özellik sayesinde müşterilerimiz gerçekten bizimle telefon üzerinden mi iletişim halinde olduklarını kontrol edebilecek. Böylece müşterilerimizle birlikte dolandırıcılığı daha iyi tanımak ve önlemek için daha fazlasını yapabiliriz." dedi.

Hollanda Bankalar Birliği (NVB) tarafından geçen ay yaptığı bir açıklamada 2023 yılında bankaların, banka elemanı gibi insanları arayarak dolandıranlar yüzünden 28 milyon euro zarar ettiğini açıkladı. Bu dolandırıcılık vakalarının yaklaşık yüzde 69’unda mağdurların zararı bankalar tarafından karşılandı.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.