Avrupa'da üç yılda 51 binden fazla refakatsiz çocuk kayboldu Avrupa'da üç yılda 51 binden fazla refakatsiz çocuk kayboldu

Avusturya 1 Mart 2024 itibarıyla, trafikte belirlenen hız sınırını geçen araç sahiplerine göz açtırmıyor. Yeni yürürlüğe giren trafik kurallarına uymadığı tespit edilen aralarında yabancı sürücülerin de bulunduğu 21 araca el konuldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yasanın yürürlüğe girdiği andan itibaren geçen süre içerisinde dokuz eyaletin sekizinde toplam 21 araca el konulduğu belirtildi. Açıklamada en fazla araç alı konulma olayı 7 vaka ile Niederösterreich eyaletinde yaşandı. Salzburg eyaletinde ise herhangi bir el koyma işlemi yapılmadı.

Avusturya’da yürürlüğe giren yeni kuralla göre şehir içinde hız sınırının saatte 60 kilometre, şehir dışında ise saatte 70 kilometre aşılması durumunda, araçlara 2 hafta süresince el konulabiliyor.

Ayrıca şehir içi hız sınırını 80, şehir dışı hız sınırını da saatte 90 kilometre aşan sürücülerin araçları ise derhal ellerinden alınıyor. Daha önce hız nedeni ile ceza almış sürücüler için kurallar çok daha sıkı. Bu sürücüler şehir içinde saatte 60 km ve şehir dışında saatte 70 km’nin üzerinde hız yapması halinde aracını kaybediyor.

Kesin olarak alıkonulan araçlar daha sonra açık artırma ile satışa sunulacak. Satıştan elde edilen gelirin yüzde 70’i Trafik Güvenliği Fonu’na yönlendirilecek. Geri kalan yüzde 30’luk kısmı ise cezanın uygulandığı ilgili yerel yönetim birimine aktarılacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.