Arnhem kentindeki Eusebius Kilisesi'nin önünde Türkiye'de depremlerde hayatını kaybedenler için anma, afetzedeler için dayanışma töreni düzenlendi.

Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch'un da katıldığı törende, depremlerde yaşamını yitirenler için kilisenin önünde sela okundu.

Marcouch, burada yaptığı konuşmada, depremlerden etkilenenler için omuz omuza bir arada toplandıklarını belirterek, bugünden sonra da depremzedelerle dayanışma içerisinde olacaklarını ve onlara yardım etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Törende, kilisenin çanıyla İstiklal Marşı çalınırken, bazı katılımcılar da ellerinde Türk bayrakları taşıdı.

Arnhem Belediyesi, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için ülkedeki 11 STK'nin ortaklaşa düzenlediği "Giro555" isimli yardım kampanyasına her bir kişi adına 1 euro olmak üzere toplam 165 bin euro bağışta bulunmuştu.

Rotterdam kentinde Erasmus Köprüsü ve Erasmus Hastanesi, Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.