Amsterdam ve çevresinde toplu taşıma hizmeti veren GVB, önümüzdeki haftadan itibaren otobüs ve tramvayların içinde kart satışlarının sonlandırılacağını açıkladı. 

GVB tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde kullanıma başlanılan OVPay sistemi sayesinde yolcuların ödeme yapmak için akıllı telefonlarını kullanabildiği ve bunun daha iyi bir alternatif olarak görüldüğü belirtildi.

GVB Tramvay ve otobüs şoförleri aracılığıyla bilet satışının kaldırılması ile birlikte bekleme zamanının azalacağını ve araçların daha dakik bir şekilde duraklarda olacağını tahmin ediyor.

Seyahati öncesinde yine de kağıt formundaki biletlerden satın almak isteyen yolcular, bu işlemi tramvay istasyonlarından veya bazı servis noktalarından yapmak zorunda.

Amsterdam’da geçen yıl kasım ayından bu yana kullanılan OVPay uygulamasında, yolcular GVB otobüs, tramvay ve metrolarında banka kartı, kredi kartı, telefon veya akıllı saatleriyle check-in ve check-out yapabiliyor. Seyahat için kesilen ücret ertesi gün banka ekstresine yansıtılıyor.

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf: Fons Heijnsbroek - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş