Amsterdam Belediye meclisinin daha önce aldığı kentte birçok sokakta saatte 50 kilometreden 30 kilometreye düşürme kararı, netleşmeye başladı.

Belediyeye ait web sitesinde yayınlanan bilgiye göre 2023 yılı aralık ayından itibaren kent içi ulaşımda araçların hız limiti şehrin neredeyse yüzde 80’inde maksimum hız sınırı 30 kilometreye inecek.

Belediyenin trafik güvenliği üzerine yaptığı bir araştırmaya göre şehir sakinlerinin büyük bir bölümü kent trafiğini güvensiz olarak nitelendiriyor. 

Yapılan ankete göre Amsterdamlıların yüzde 67'si trafiği (çok) güvensiz bulduğunu belirtiyor ve yüzde 83'ü de mevcut hız sınırının güvenli olmayan trafik durumlarına yol açtığını belirtiyor.

Elde edilen verilere göre de Amsterdam’da her yıl 20 kişi trafik kazası sonucu hayatını kaybediyor, 800 kişi ise yaralanıyor.

Belediye, kent içi trafikte hızı sınırlayarak kaza sayısını yüzde yirmi ila otuz oranında azaltmayı hedefliyor.

Otobüslerin hız sınırı da değişiyor
Toplu taşımada kullanılan tramvaylar için saatte 50 kilometre hız haddi geçerli olmaya devam edecek. Otobüsler için hız haddi, bu araçlar için özel olarak ayrılan yollarda 50 kilometre, diğer yollarda ise 30 kilometre olacak.

Belediye önümüzdeki yıl şehirdeki trafik ışıkları, levhalar ve çizgileri 30 km'lik yol gereksinimlerini karşılayacak şekilde ayarlayacak. Bunun yanı sıra kent sakinlerinin 30 kilometre hız haddine alışabilmesi için önümüzdeki yılın başından itibaren çeşitli kampanyalar yürütülecek. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.