Amsterdam merkezli AT5 kanalı tarafından Salı günü yayınlanan bir haberde, geçtiğimiz ay ücretsiz olarak dağıtılan toplu taşıma biletlerinin online alışveriş sitesi Marktplaats üzerinden satışa sunulduğu belirtildi. 

Belediye tarafından Amsterdam’da ikamet eden düşük gelirli ailelere, metro, tramvay ve otobüslerde kullanılmak üzere dağıtılan biletlerle tek seferde 1,5 saatlik yolculuk imkanı tanınıyordu.

Mayıs ayı başında başlayan ücretsiz bilet dağıtımı için seçilen yöntem, başvuranların herhangi bir denetlemeden geçmeden bilet almasına olanak sağladığı için, büyük tartışma yaratmıştı. Belediye gizlilik kuralları nedeniyle kişilerin gelir bilgilerinin kontrol edilemediğini açıklamıştı. 

amsterdam (1)-1

"Bletler doğru klişilere ulaşacaktır"
Bölgede toplu taşımadan sorumlu şirket Vervoerregio Amsterdam’ın bir sözcüsü,  biletlerin karaborsadan satılmasına rağmen, belediyenin bu uygulama için seçtiği yöntemin arkasında olduklarını dile getirdi. 

Sözcü, sadece birkaç kişinin biletleri satmaya çalıştığını belirtti ve "Birçok kişi gelir durumunu belirtmeye cesaret edemiyor. Bu yüzden eşiği mümkün olduğu kadar düşük tutmayı ve bu yöntemi seçmeyi tercih ettik. Ayrıca biletlerin gıda bankası aracılığıyla da dağıtıldı, bu yüzden eminiz ki biletler doğru kişilere ulaşacaktır" yorumunu yaptı.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş