Hollanda’da bir kadın polis eski eşini öldürmeyi planlamaktan gözaltına alındı Hollanda’da bir kadın polis eski eşini öldürmeyi planlamaktan gözaltına alındı

Amsterdam'da 1 Haziran'dan itibaren saatte 30 km hız limitini aşan sürücüler sabit ve geçici hız kameraları ile tespit edilip ceza kesilecek. Hollanda'da ilk kez bir büyük şehirde uygulanacak bu yöntemde, hız sınırını aşan sürücülere cezalar verilecek.

Başkentte geçtiğimiz Aralık ayından bu yana birçok bölgede araçlara 30 kilometre hız limiti getirilmişti, ancak geniş çaplı denetim yapılmamıştı. 1 Haziran'dan itibaren, trafik ihlalleriyle ilgilenen Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (OM) ceza kesmeye başlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, ilk etapta, Stadhouderskade'deki dört sabit hız kamerası, ayrıca Postjesweg, Kattenburgerstraat ve Oostenburgergracht gibi yerlerde 'flexflitsers' olarak adlandırılan geçici hız kameraları yerleştirileceği belirtildi. Her bir lokasyonda yaklaşık iki ay boyunca hız denetimi yapılacağı kaydedildi.

Giderek daha fazla belediye, yerleşim alanlarındaki hız sınırını 50'den 30 kilometreye düşürüyor ve savcılığa göre bu uygulamanın denetimi talep ediliyor, ancak hız kameralarının gerçekten etkili olup olmadığını araştırmak gerekiyor. Bu nedenle ilk denemeler, büyük bölümü hız sınırını 30 km’ye düşüren Amsterdam’da yapılacak.

Amsterdam’da hangi yollarda saatte 30 kilometre hız sınırının uygulandığını belediyenin web sitesi üzerinden görebilirsiniz. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş