Dün geceden itibaren Amsterdam'daki 4400 trafik levhasında daha önceden yapıştırılan “8 Aralıktan itibaren 30 km/s” uyarı yazıları çıkartıldı. Hız sınırının düşürüldüğü bölgelerde artık saatte 30 kilometre levhaları kullanıma başladı. Hollanda'nın diğer büyük şehirlerinin de yakında bu uygulamaya geçeceği tahmin ediliyor.

Lyon, Madrid, Paris ve Helsinki gibi diğer Avrupa şehirlerinin ardından başkentte uygulamaya başlanan saatte 30 kilometre hız sınırı şehrin neredeyse yüzde 80’inde geçerli olacak.

Amsterdam’da başlayan 30 kilometre hız sınırı uygulaması sayesinde daha az gürültü ve emisyon salımı olacağı öngörülüyor. Ancak hepsinden önemlisi daha az trafik kazası yaşanması bekleniyor.

Amsterdam’da hangi bölgelerde 30 km/s uygulamasının geçerli olduğunu bu link aracılığıyla görebilirsiniz.

Beş büyük şehir 30 km/s'ye geçiyor
Amsterdam'ın yanı sıra Rotterdam da şehrin bazı bölgelerinde hız sınırını 30 km/s olarak belirlemek istiyor. 

Den Haag Belediyesine göre şehirdeki yolların yaklaşık yüzde 70'inde hız sınırı saatte 30 km. Ancak belediye S100 merkez çemberi içindeki tüm alanın 30 kilometrelik bölgeler haline gelip gelemeyeceğini araştırıyor.

Utrecht de bu konuda oldukça ilerlemiş durumda ancak Amsterdam'dan farklı bir yaklaşım benimsiyor. Yeni hız 2016'dan beri aşamalı olarak uygulanıyor: Saatte 30 kilometre şu ana kadar yolların yüzde 70'inde uygulanıyor ve bunu daha fazlası takip edecek. 

Eindhoven ise kendi yerleşim alanlarında benzer bir planla meşgul. Belediye bu konuda inceleme yürütüyor.

Ölümlü trafik kazaları ve yaralanmalar
Geçen yıl Hollanda'da meydana gelen trafik kazalarında 745 kişi hayatını kaybetti. Bir önceki yıl ise yaklaşık 7 bin kişi ciddi şekilde yaralandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş