Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2024: Hangi ülkede, nasıl ve nereden vinyet alınır? Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2024: Hangi ülkede, nasıl ve nereden vinyet alınır?

Hollanda Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele Bürosu (FIOD) Almelo, Borne ve Hengelo'da yaşları 35, 36, 37 ve 38 olan dört kişiyi KDV dolandırıcılığından tutukladı. Bu kişilerin telefon alım satış işlemlerinde KDV ödemediklerinin tespit edildiği belirtildi.

FIOD ve polis memurlarının şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yaptığı aramada nakit para, Bitcoin, bir Rolex saat ve bir araba ele geçirildi.

FIOD’un Vergi Dairesi tarafından yapılan ihbarla harekete geçtiği ve kişiler hakkında cezai soruşturma başlattığı belirtildi.
 
Şüphelilerin ve şirketlerinin, sınır ötesi cep telefonlarının alım satımını içeren KDV dolandırıcılığı ve ters şarj sistemini kullanarak dolandırıcılık yaptıklarından şüpheleniliyor.

Ters şarj sistemi
Ters şarj sisteminde satıcı, KDV hesaplamaz ve alıcı, kendi ülkesinin KDV oranına göre bu vergiyi kendisi hesaplayıp devlete öder. Cep telefonları söz konusu olduğunda taraflar, 10.000 euro'nun üzerindeki tutarlar için ters şarj sistemini uygulamakla ve müşteri ürünün vergisini ödemekle yükümlü. Bu sistem, özellikle sınır ötesi işlemlerde KDV iadeleri ve dolandırıcılık risklerini azaltmayı amaçlar.

‘Smurfen’ yöntemi
Bu soruşturmada, şirketlerden birinin 10.000 euronun üzerinde büyük miktarlarda cep telefonu satın aldığından şüpheleniliyor. Siparişler faturalara bölünüyor ve ters şarj sisteminden kurtulmak için miktar 10.000 euro'nun altında tutuluyor. Bu aynı zamanda “smurfen” (bölme, parçalama anlamında)  olarak da biliniyor.

Ardından, mallar dolandırıcılık zinciri içinde başka bir yere sevk ediliyor. Zincirin bir yerinde, bir işletme sahibi (Ploffer olarak adlandırılıyor) KDV'yi Vergi Dairesine ödemiyor, ancak alıcıdan bu KDV'yi tahsil ediyor. Bu alıcı daha sonra KDV'yi Vergi Dairesinden geri talep ediyor.

Aslında, Vergi Dairesi dolandırılıyor ve ödenmeyen KDV'nin geri talebi, dolandırıcılar için bir gelir modeli haline geliyor.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: FIOD

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.