Almanya’da Müslümanlara karşı yapılan ırkçı ve ayrımcı saldırılar artmaya başladı. Ülkedeki camilere yapılan saldırılardan sonra şimdi de Müslüman Mezarlığındaki mezar taşları tahrip edilmeye çalışıldı.

Camihaber.com sitesinin verdiği habere göre en son olarak Magdeburg kentindeki Müslüman kabristanında bulunan mezarlara, Gamalı Haç ve Davut Yıldızı çizildi.

Polis, saldırının kim veya kimler tarafından yapıldığını araştırmaya başladı. Saldırının Salı günü öğleden sonra ile Çarşamba günü öğleden önce arasındaki sürede yapıldığı tahmin ediliyor. Polis olayın görgü tanıklarının polisle iletişime geçmesi duyurusu yaptı.

Magdeburg polisi, soruşturmanın, Müslüman mezarlığına Gamalı Haç çizilmesi sebebiyle, anayasaya muhalif “yasaklanmış örgüt sembollerinin kullanımı” ve “maddi zarar verme” suçlaması yönünde sürdürüldüğünü açıkladı.

Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici ile Magdeburg kentinin bulunduğu Saksonya Anhalt eyaleti göçmen kuruluşları birliği saldırıyı kınadı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş