Almanya’da kış aylarının da başlaması ile soğuk algınlığı, grip ve korona vakalarında artma yaşanıyor. Buna karşı tedbir almak amacıyla hastaneler ardı ardına maske zorunluluğu getirmeye başladı. Hatta ziyaretçi kısıtlamalarına gidiliyor. Bu durum beraberinde “maske zorunluluğu geri mi geliyor?” sorusunu da akıllara getiriyor.

Ülkede şu anda yaklaşık 7 milyon kişinin solunum yolu hastalığıyla mücadele ettiği belirtiliyor. Vaka sayılarının artması nedeniyle Tübingen ve Marburg üniversite hastaneleri, tüm hasta ve ziyaretçiler için maske zorunluluğu kararı aldı. Marburg hastanelerinde ziyaretçi sayısına da kısıtlama getirildi.

Uzmanlar, risk gruplarına Corona’ya karşı yeniden aşı yaptırmaları yönünde de çağrıda bulunuyor.

Aile Hekimleri Birliği Başkanı Dr. Markus Beier, Korona’nın, uygun aşı koruması olmadan özellikle savunmasız gruplar için hâlâ ciddi bir hastalık olduğunu belirtirken, aynı durumun grip için de geçerli olduğunu dile getirdi. Beier “Şiddetli bir grip sezonunda 10 binlerce insan bu hastalıktan ölüyor" dedi.

Alman Hastaneler Birliği Başkanı Gerald Gaß da, "STIKO tavsiyesi kapsamına giren herkesin Covid aşısı yaptırması gerektiğini belirtti ve “Bu, kendi ciddi hastalığınıza ve hastanelerin aşırı yüklenmesine karşı en iyi korumadır.” dedi.

Maske zorunluluğuna başından beri karşı olduğunu ve şu anki kısıtlamaların abartıldığını savunan Bonn Üniversitesi Viroloji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hendrik Streeck ise sadece riskli alanlarda kısa süreli maske zorunluluğunun mantıklı olabileceğini, ancak hastanenin tamamında maske zorunluluğuna ve ziyaretçi kısıtlamasına kesinlikle karşı olduğunu dile getirdi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Anna Shvets - pexels

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş