Almanya'nın Düsseldorf kenti Flingern bölgesinde Perşembeyi Cumaya bağlayan gece bir binada çıkan yangında 18 yaşındaki Ada Abay ile birlikte iki göçmen daha hayatını kaybetti. Yangında ikisi ağır 16 kişi yaralandı.

Düsseldorf savcılığından yapılan açıklamada, olay yeri incelemelerinin itfaiye ve polis tarafından yapıldığı ve binanın altında bulunan büfede yangın hızlandırıcı madde olan benzin izlerine rastlandığı belirtildi.

Almanya'da 2 milyon daire boş durumda bekliyor Almanya'da 2 milyon daire boş durumda bekliyor

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, binanın 4. katında oturan 18 yaşındaki Ada Abay'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Alman basınında yer alan haberlere göre, kundaklanan binada bulunan ve isimleri açıklanmayan 48 ve 55 yaşlarında iki erkek daha hayatını kaybetti.

Basına yansıyan bilgilere göre, binanın girişinde bulunan büfede meydana gelen patlama sonucu başlayan yangın, kısa sürede 6 katlı binayı sardı. 24 daireli bina, yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Patlama sonrası cadde savaş alanına döndü ve park halindeki araçlarda büyük hasar oluştu.
Düsseldorf İtfaiyesi, yaralı ve diğer vatandaşları binanın arka kısmında bulunan balkonlardan içeri girerek kurtardı.

Alman polisi, kundaklama sonrası geniş çaplı soruşturma başlattı.

Almanya’nın Solingen kentinde de 25 Mart'ta kundaklanan bir evde çıkan yangında Türk kökenli aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi de yaralanmıştı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş