Almanya'nın dijitalleşme süreci hız kazanıyor. Kasım ayından itibaren kimlik kartı ve pasaport başvurularında büyük değişiklikler yaşanacak. Ülkenin dijitalleşme ihtiyacı sıklıkla dile getirilen bir konu olurken, Federal Hükümet bu yönde atılım yaparak bazı prosedürleri basit hale getirecek.

Bu kapsamda, Federal Hükümet, kimlik kartları, pasaportlar ve elektronik oturma izinlerinin başvurusundaki bazı adımları basitleştiren yeni bir yönetmelik kabul etti. Yeni yönetmelikle vatandaşlar, Kasım 2023'ten itibaren daha az evrak işiyle uğraşacaklar. Kimlik kartlarını çevrimiçi kullanabilmek için Bundesdruckerei tarafından bir PIN kodu sağlanacak. Bu, vatandaşların belgelerini alırken yaşadığı bürokrasiyi azaltmayı amaçlıyor.

2025 yılında ise devreye girecek diğer değişiklikler  

Mayıs 2025'te, vatandaşlar PIN kodlarını resmi kurumlardan daha kolay bir şekilde alabilecekler. Ayrıca, belirli bir ücret karşılığında başvurdukları kimlik belgelerini direkt evlerine gönderilmesini talep edebilecekler. 

Bu, yeni kimlik belgelerini almak için randevu alma zorunluluğunu ortadan kaldıracak. 

Aynı tarihten itibaren, kimlik belgeleri için sadece dijital biyometrik fotoğraflar kabul edilecek, bu da kimlik tespitinin daha güvenli ve hızlı olmasını sağlayacak.

Federal Hükümet'in bu adımları, Almanya'nın dijitalleşme yolundaki ilerleyişini gösteriyor ve vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran