Federal Kriminal Dairesi'nin 2022 Aile İçi Şiddet Raporu’na göre, geçtiğimiz yıl aile içi şiddet vakalarında artış oldu. Yaşanan şiddet olaylarında 133’ü kadın olmak üzere 152 kişi eşi tarafından öldürüldü. Raporda, bir önceki yıla göre, 2022’de yaşanan aile içi şiddet vakalarında yüzde 9,4’lük artış olduğu vurgulandı.

Yapılan araştırmaya göre ülkede neredeyse her iki dakikada bir kişi aile içi şiddet kurbanı oluyor. Satte ortalama 14’ten fazla kadın, partneri tarafından şiddete maruz kalıyor. Bunun yanı sıra her gün en az bir kadın partneri veya eski partneri tarafından ölümle yüz yüze geliyor.

Rapora göre ülkede aile içi şiddet vakalarının sayısının  2020'de 146 bin 655, 2021'de 144 bin 44 olduğu bu sayının 2022’de 157 bin 550’ye yükseldiğine dikkat çekildi. Geçtiğimiz yıl aile içi şiddete olaylarında mağdur olanların sayısı ise 240 bin 547’ye çıktı. 

Her üç erkekten biri kadına şiddeti kabul edilebilir buluyor
Bu yıl haziran ayında yayınlanan bir araştırma sonucunda, ülke genelinde 18-35 yaş arası kişilerin üçte birinin kadına şiddeti kabul edilebilir bulduğu ortaya çıkmış, bu durum büyük tartışmalara neden olmuştu. 

Çocuklara yardım kuruluşu Plan International Germany tarafından, internet üzerinden yaptırılan anketin sonuçlarına göre bu yaş grubundaki erkeklerin yüzde 34'ü geçmişte kadın partnerine "onlara saygı aşılamak" için şiddet uyguladığını itiraf ederken, yüzde 33'ü eşleriyle tartışırken ara sıra "ellerinin kalkmasının" kabul edilebilir olduğunu düşünüyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş