Almanya’da elektronik sigara kullanımı ilkokul çağına kadar ilerledi. Duisburg kentinde 15 yaşında iki çocuk içtikleri elektronik sigaradan rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı.

Alman medyasında yer alan habere göre; Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yaşanan bu olayda çocukların içtikleri elektronik sigaralarda yarı sentetik kannabinoid HHC maddesi bulunuyordu.

Polis, çocukların elektronik sigaraya bir akranı vasıtasıyla sahip olduklarını aktardı. Açıklamada kullanımdan sonra çocukların ciddi sağlık problemleri yaşandığı ve okul yönetiminin çağrısı ile olaydan haber olunduğu aktarıldı.

Çocukların gözlem için en az 2 gün götürüldükleri klinikte kalacağı belirtilen açıklamada üçüncü çocuğun ailesine teslim edildiği belirtildi.

Yarı sentetik olan kannabinoid HHC maddesi özellikle gençlerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Temsili

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.