Aşağı Saksonya Tüketici Danışma Merkezi hukuk uzmanı Kathrin Bartsch, yeni bir dolandırıcılık türü ile ilgili şikayetler aldıklarını ve bu konuda tüketicilerin dikkatli davranması gerektiği uyarısında bulundu. 

Bartsch açıklamasında, dolandırıcıların Deutsche Post veya benzeri bir kurum kısaltması kullandığını, alıcılara paketlerinin gönderilen bağlantı ile ödenmesi gereken gümrük ücretlerine tabi olduğunu bildirdiklerini ve sms’de verilen linke tıklamalarını istediklerini kaydetti.

Dolandırıcılar bu yolla tüketicileri “ödenmesi gereken gümrük ücreti” bahanesi ile kandırıyor ve linke tıklayarak ödeme yapmak isteyen veya bilgi almak isteyen mağdur, bu hırsızların eline düşmüş oluyor.

Bartsch, gümrük ücretlerini asla bu şekilde tahsil edilmediğini özellikle vurgularken, gelen sms’lerin hemen silinmesi ve verilen linke kesinlikle tıklanmaması uyarısında bulundu. 

Bartsch ayrıca muhtemelen dolandırıcıların amacının, kötü niyetli yazılımları yaymak, kişisel verileri çalmak veya toplu mesajlar göndermek olduğunu kaydetti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.