Almanya'nın en büyük banka gruplarından biri olan Sparkasse, vatandaşları ceza yememeleri için uyardı. Son kullanma tarihi geçmiş banka kartlarını yanlış imha edenler para cezasıyla karşılaşabilir.
Banka kartının süresi dolduğunda, birçok kişi bir süre sonra bu kartı atar. Ancak, bu kartları doğru şekilde imha etmeden çöpe atmak ciddi para cezalarına yol açabilir. 

Sparkasse uyarısında banka kartlarının, içerdiği mikroçip nedeniyle elektrikli ekipman olarak sınıflandırıldığı için Elektrikli ve Elektronik Ekipman Yasası uyarınca uygun şekilde imha edilmesi gerektiği belirtildi.

Bankanın uyarısına göre, bu kurala uymayanlar önemli para cezalarıyla karşı karşıya kalabilir.
Elektronik atıkların yasa dışı imhasına, her eyalette farklı miktarlarda cezalar kesilir. Eyaletlere göre bu ihlalde bulunan kişilere kesilen ceza miktarları şu şekilde:
Baden-Württemberg: 50 ila 200 euro
Bavyera: 80 ila 240 euro
Brandenburg: 37,50 ila 150 euro
Bremen: 50 ila 200 euro
Hamburg: 75 ila 250 euro
Hessen: 150 ila 2.500 euro
Mecklenburg-Batı Pomeranya: 10 ila 20 euro
Aşağı Saksonya: 150 ila 2.500 euro
Kuzey Ren-Vestfalya: 50 ila 150 euro
Rhineland-Palatinate: 50,13 ila 204,52 euro
Saarland: 50 ila 200 euro
Saksonya: 150 ila 2.500 euro
Schleswig-Holstein: 50 ila 150 euro
Thüringen: 150 ila 2.500 euro

  • Berlin: belirtilmemiş
  • Saksonya-Anhalt: belirtilmemiş

Kartların düzgün imhası nasıl yapılmalı?
Yanlış imha edilen kartlar kart sahibine 2.500 euroya kadar para cezasına neden olabileceği gibi, kişisel verilerin korunması da önemlidir.

Sparkasse, banka kartının hassas bilgilerini okunamaz hale getirilmesi için şu işlemlerin yapılmasını tavsiye ediyor: 

  • Banka kartındaki çip ve manyetik şerit ile birlikte güvenlik kodu, kart numarası, IBAN ve ismin bulunduğu yerler makasla kesilerek tanınmaz hale getirilmelidir. 
  • Tüm önemli veriler yok edildikten sonra, kartlar elektrikli aletler için geçerli olan bir imha noktasına götürülmelidir.

Genel olarak eski elektrikli cihazların imhası ücretsizdir. Ancak, bölgeye ve imha şirketine bağlı olarak, belirli bir ücret talep edilebilir.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Almanya'da büyük şehirlerde kira artışı yavaşladı, ev fiyatları düşmeye devam ediyor Almanya'da büyük şehirlerde kira artışı yavaşladı, ev fiyatları düşmeye devam ediyor

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş