Almanya'nın batısındaki Trier şehrinde bir otomobil, yayaların arasında girdi. Polis, olayda biri çocuk olmak üzere beş kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Trier Belediye Başkanı Wolfram Leibe, bazıları ağır olmak üzere 15 kişinin yaralandığını bildirdi.

Polis 51 yaşındaki bir zanlının tutuklandığını duyurdu. Yapılan açıklamada, zanlının yakalanmadan önce polise mukavemet gösterdiği ancak suçu nedeniyle herhangi bir bilgi vermediği ifade edildi. Polis, olaya ilişkin zanlının politik bir motivasyonuna dair herhangi bir göstergenin olmadığını da belirtti.

Savcı da olayın bir saldırı olup olmamasına ilişkin, "Şu anda siyasi veya dini saikli bir eyleme dair kanıt yok" dedi.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, sürücünün 51 yaşında bir Alman olduğunu belirtti.

Polis ilk olarak olay sonrasında halka şehir merkezinden uzakta durması yönünde uyarıda bulunsa da, yapılan ikinci açıklamada devam eden herhangi bir tehdidin olmadığı belirtildi.

Yerel gazetelerden Trierischer Volksfreund, bir görgü tanığının ifadelerine dayandırdığı haberinde, koyu gri renkte bir aracın yayaların arasına daldığını yazdı.

Gazete, helikopterlerle bölgenin güvenlik kordonuna alındığını da aktardı.

Alman medyası bunun bir saldırı olabileceğini iddia etti ancak iddia resmi makamlarca henüz doğrulanmadı.

Almanya, 2016 yılında başkent Berlin'de bir Noel pazarına düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne neden olan kamyon saldırısından bu yana ülke genelinde yaya bölgelerinde güvenliği artırdı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın