Almanya ve Belçika'da hastanelerin çocuk servisleri RSV hasta sayılarının artmasıyla kapasitelerini doldurmaya başladı. Her iki ülkede de hızla artan sayılar bazı hastaların yatak bulamamasına neden oluyor. Hollanda'da durum henüz o kadar vahim değil ancak rakamların artmaya başladığı belirtiliyor.

Ateş, burun akıntısı, öksürük, kırgınlık gibi soğuk algınlığı semptomlarıyla ortaya çıkan RSV yani Respiratuar Sinsisyal Virüs, ciddi solunum yolu hastalıklarına neden olabiliyor. Özellikle Kasım ve Mart ayları arasında yayılan RSV salgını, çocuklarda zatürre, orta kulak iltihabı ve üst solunum yolu enfeksiyonuna yol açabiliyor.

Almanya’da hastanelerde yoğunluk had safhada
Almanya Yoğun Bakım ve Acil Durum Derneğinden (DIVI) yapılan açıklamada, ülkedeki çocuk bakım ünitelerine ilişkin "felaket bir durum yaşanıyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, salgın nedeniyle çocuk hastanelerinin yoğum bakım ünitelerinde yaşanan yoğunluktan dolayı hastaların 100 kilometreden daha uzak başka hastanelere nakledildiği, bazı acil durumda ameliyat edilmesi gereken çocukların üç gün bekletilmek zorunda kalındığı belirtildi.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) yayımladığı raporda, yaşanan yoğunluğun önümüzdeki haftalarda daha da artmasının beklendiğini kaydetti. Pediatrik yoğun bakım uzmanı doktor Michael Sasse ise "Çocuklar artık onlara bakamadığımız için ölüyor." açıklamasında bulundu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamalarda yaşanan salgın ve hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı federal eyaletlerin birlikte çalışarak bu sorunla mücadele ettiğinin altı çizildi.

Belçikalı virolog Van Gucht: Hijyene dikkat edin!
Belçika'daki hastaneler de alarm vermeye başladı. Özellikle Brüksel ve çevresinde hastanelerdeki doluluk oranlarının giderek arttığı belirtildi. Geçtiğimiz hafta içinde bir açıklama yapan yetkililer Brüksel’deki üç hastanede artık boş yatak bulunmadığı belirtildi.

Belçikalı virolog Steven Van Gucht, hastanelere doğum ziyaretlerinin ve bebeklerle yapılan ziyaretlerin ertelenmesi çağrısında bulundu. Virolog ayrıca Korona döneminde olduğu gibi “el yıkamak, maske takmak ve ortamların havalandırılması” gibi hijyen önlemlerinin uygulanması çağrısında bulundu.

Hollanda’da henüz hastanelerde yoğunluk yaşanmıyor
Hollanda Pediatri Derneği'nden çocuk doktoru Károly Illy, Hollanda hastanelerinde de yoğunluğun artmaya başladığını belirtti. Doktor Hollanda’da henüz Almanya kadar şiddetli bir durum yaşanmadığını aktardı.

Doktor Károly Illy; bölgesel olarak farklılıklar olsa da özellikle Güney Hollanda bölgesindeki hastanelerin daha yoğun olduğunu ve hastaların farklı hastanelere nakledildiğini aktardı. 

Respiratuar Sinsisyal Virüs (RSV) hakkında daha geniş bilgi almak için:
RSV nedir, belirtileri nelerdir, kimler risk altında ve nasıl bulaşır?


©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.