Almanya’nın Bielefeld kenti yakınlarındaki Bad Salzuflen'de ehliyet sınavının ilk aşamasını geçen, direksiyon sınavını beklerken babasının otomobili ile tura çıkan 19 yaşındaki Tunuslu Bilal G., polis çevirmesini görünce kaçmaya başladı. Çıkmaz sokağa giren genç sokaktan dönüş yapıp polislere doğru gelmeye başladı. Bu sırada polisler gence ateş etmeye başladı.

Sabah gazetesinin haberine göre olay yerinde bulunan 13 polisten 6’sı gencin aracına doğru ateş etmeye başladı. Araca doğru 30 kurşun sıkıldığı belirtilen haberde Bilal G.’nin vücuduna 6 kurşun isabet ettiği belirtildi.

Yoğun bakıma alındı

Almanya Bilal G 01

Bilal Hannover'deki bir hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Gencin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtiliyor. Doktorlar kurşunlardan birinin Bilal'in omuriliğine zarar verdiğini ve yüksek ihtimalle felçli kalacağını açıkladı.

Baba Taieb G., oğlunu olaydan 30 saat sonra görmesine izin verildiğini ifade etti ve "Oğlum okuluna giden, futbol oynayan bir çocuktu. Sanki banka soymuş gibi onu vurdular. Yasak bir şey yaptığını bildiği için çok korkmuş olmalı" dedi. 

Savcı ise polislerin olay sırasında vücut kameralarının kapalı olduğunu, olayı soruşturduklarını açıkladı.

Polise yoğun tepki
Yaşanan olaya tepkiler geliyor. Birçok kişi, sürekli orantısız güç kullanmasıyla gündeme gelen polisin, Bilal G.'nin kullandığı aracın lastiklerine ateş ederek durdurabileceği yerine Bilal G.'ye kurşun yağdırdığı için tepki gösteriyor.  Lastikleri hedef alınarak durdurulacak aracın şoförünün gözaltına alınma ihtimalinin de büyük olduğu belirtiliyor.

2008'i anımsattı
Baba Taieb G.'nin yoğun bakımdaki oğlunun başında dua etmesi, Hagen kentinde 17 Şubat 2008 günü polistin döverek komaya soktuğu Adem Özdamar'ın (26) babası Dursun Özdamar'ı hatırlattı. Dursun Özdamar, oğlunun başında günlerce dua etmişti.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş