Lahey Din Hizmetleri Müşavirliği ve Hollanda Diyanet Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen, 2023 Yılı Hac Organizasyonu semineri 27-28-29 Mayıs 2023 tarihinde, HDV Rotterdam Laleli Camii konferans salonunda gerçekleştirildi.

Seminerlere Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Haluk Songur, HDV Başkanı Muhlis Koç HDV Yönetim Kurulu Üyeleri, Hacca gitmek isteyen 842 hacı adayı, grup görevlileri, bayan irşat görevlileri ve kafile başkanları katıldı.

Üç gün boyunca, ikişer kafileler halinde toplam altı kafilenin katıldığı seminerlerde, Hac yolculuğunun sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için alınan tedbirler ve yolculukla ilgili bilgiler paylaşıldı.

Seminerlerde uzman kafile başkanları tarafından, Hac menasiki ile ilgili ayrıntılı sunumlar yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Genel Müdürlüğü tarafından hacı adaylarını ayrıntılı olarak bilgilendirmek maksadıyla hazırlanan sunumlar yapılarak hacı adayları bilgilendirildi.

Hacı adayları bu genel seminerden sonra da grup bazında grup görevlileri tarafından ayrıca seminerlere tabi tutularak yoğun bir bilgilendirme programı uygulanmasına karar verildi.
Programın sonunda, akıllarına takılan soruları soran hacı adaylarının çok heyecanlı ve istekli oldukları gözlendi. 

Seminerlere katılan Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Haluk Songur ise, “Haccın Manevi Boyutu” konusunda konuşmalar yaparak hacı adaylarının motivasyonuna katkıda bulundu.

2023 Yılı HDV Hac Organizasyonuyla 842 hacı adayı 33 görevli olmak üzere toplam 875 kişi hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal beldeye hareket edecek. Kafilelerin gidişi 13-15 Haziran dönüşler ise 6-9 Temmuz tarihlerinde olacak.

2023 hac semineri  02

2023 hac semineri 012023 hac semineri 032023 hac semineri 05

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.