Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız,  bazı işlemleri gerçekleştirmek için konsolosluğa gitmek zorunda kalıyor. Bu durum özellikle çalışan kesim için zaman kaybı yaratıyor. Bu duruma çare olacak yeni bir uygulama hayata geçirildi.

Yurtdışında yaşayan vatandaşların konsolosluğa gitmeden internet üzerinden kolayca yapabileceği hizmetlere yenileri eklendi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla E-Devlet Kapısı üzerinden gurbetçiler için sunulan yeni hizmetleri duyurdu.

Eren'in, sosyal medya hesabından “Yurt dışındaki vatandaşlarımız için önemli bir hizmet” başlığı ile paylaştığı bilgiye göre “Çok dilli doğum, evlenme ve ölüm belgeleri” artık konsolosluğa gitmeden direk olarak E-Devlet Kapısı üzerinden alınabilecek.

Bu belgeleri almak için E-Devlet Kapısı sitesine girerek Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü işlemleri bölümüne gitmeniz gerekiyor.

Bu bölümde aşağıdaki belgeleri elektronik imzalı ve doğrulama barkodlu olarak indirebilirsiniz:

  • Çok dilli doğum kayıt örneği (Formul A)
  • Çok dilli evlenme kayıt örneği (Formul B)
  • Çok dilli ölüm kayıt örneği (Formul C)

E-devlet üzerinden yapılan işlemler
E-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlarımıza sunulan hizmetler özellikle son yıllarda hem nicelik hem nitelik bakımından kayda değer oranda gelişerek çeşitlendi. Örneğin, adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği, seçmen kaydı, vergi borcu, emeklilik bilgileri sorgulama, elektrik / doğal gaz / elektronik haberleşme abonelik bilgileri sorgulama ve fesih işlemleri gibi pek çok kamu hizmetine E-Devlet Kapısı üzerinden ulaşılabilmektedir.

Diğer yandan, halihazırda E-Devlet şifresi edinmemişseniz, Başkonsolosluklara mesai günlerinde 9.00 – 15.00 saatleri arasında şahsen kimliğinizle müracaat ederek şifrenizi temin edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş