Ege Denizi'nde Evia ile Andros adaları arasındaki Kafirea Boğazı'nda bir göçmen teknesi battı. Yunan sahil güvenliğinin, sabah saatlerinde başlattığı kurtarma operasyonunda 9 kişinin kendi çabalarıyla kurtulduğu yaklaşık 60 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Yunanistan devlet televizyonu ERT tarafından yapılan açıklamada, İzmir’den yola çıkan teknenin Evia ile Andros adaları arasındaki Kafirea Boğazı'nda battığı aktarıldı.

Yunan Sahil Güvenlik sözcüsü Nikos Kokkalas ERT'de yaptığı açıklamada, şimdiye kadar, kendi çabasıyla kayalıklara ulaşan dokuz kişinin kurtarıldığını söyledi. Kurtarılan kişilerin Afganistan, İran ve Mısır kökenli olduğunu belirten Kokkalas, teknede bulunan göçmenlerin sayısının kendilerine 68 olarak bildirildiğini aktardı.

Yunanistan Sahil Güvenliği, 1 gemi, 1 helikopter ve 2 teknenin arama kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade etti. Ancak bölgede hızı saatte 60 kilometreye varan şiddetli rüzgarlar nedeniyle çalışmaların zorlukla yürütüldüğünü aktardı.

Dün de Samos adası çevresinde içinde sekiz kişinin bulunduğu bir şişme bot alabora olmuştu. Botta bulunan dört kişiye ulaşıldı ancak diğer dört kişi hala kayıp. Buradaki arama kurtarma çalışmalarına ise bir sahil güvenlik helikopteri, bir devriye teknesi, Avrupa sınır koruma ajansı Frontex'e ait bir gemi ve yakınlarda bulunan iki tekne katılıyor.

Yunanistan, Suriye, Irak ve Afganistan'dan gelen göçmen akınıyla mücadele eden ülkeler arasında yer alıyor. Yunanistan makamları tarafından yapılan açıklamada, son dönemlerde adalar ve Türkiye üzerinden ülkeye gelen göçmen sayısında bir artış olduğu belirtildi.

27 kişi hayatını kaybetti
Ekim ayı başlarında da iki ayrı göçmen teknesi battı, en az 27 kişi hayatını kaybetti. Bu teknelerden biri Türkiye’den yola çıkan bir göçmen gemisiydi ve Midilli açıklarında battı.

Diğer olayda ise içinde yaklaşık 100 göçmenin bulunduğu bir yat fırtınada battı. Bu olayda en az dokuz kişi hayatını kaybetti, altı kişi ise henüz bulunamadı.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.