Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) yurtdışında yaşayan çocuklara bir çağrıda bulundu: “Deprem bölgesindeki bir çocuk ile mektup arkadaşı ol”

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), ‘Deprem Bölgesindeki Bir Çocuk İle Mektup Arkadaşı Ol!’ sloganıyla yurt dışında yaşayan çocukları deprem bölgelerindeki çocuklarla ‘mektup arkadaşlığı’ yapmaya davet etti.

YTB tarafından yapılan açıklamada, “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yurt dışında yaşayan çocuklarımızı 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklarımızla mektup arkadaşlığı yaparak onları desteklemeye davet ediyor. Yurt dışında yaşayan sevgili çocuklarımız, bu zor dönemde deprem bölgesindeki çocuklara mektup yazarak güzel dileklerinizi iletebilir ve dilerseniz uzun yıllar devam edebilecek bir mektup arkadaşlığının ilk adımını atabilirsiniz” denildi. 

Açıklamada; yurt dışında yaşayan 6-18 yaşları arasındaki çocuk ve gençlerin kendilerinin veya büyüklerinden yardım alarak mektup yazabilecekleri belirtildi. 

Mektupların Türkçe yazılması gerektiği ifade edilen açıklamada, “Mektupta kendinizi tanıtabilir, yaşadığınız ülkeyi, şehri, yaşınızı, gittiğiniz okulu ve hobilerinizi belirtebilirsiniz. Sonrasında deprem bölgesindeki çocukları tanımaya yönelik sorular sorabilir ve iyi dileklerinizi iletebilirsiniz. Mektubu teslim alan kişinin size cevap yazabilmesi için mektupta adınızı ve soyadınızı, telefon numaranızı (veya anne-babanızın telefon numarasını), e-posta adresinizi ve karşılıklı mektuplaşmayı dilerseniz ev adresiniz gibi irtibat bilgilerinizi yazmayı unutmayın” önerisinde de bulunuldu.

Dikkat etmeniz gerekenler
31 Mart 2023 tarihine kadar postaya verilerek ‘Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Oğuzlar Mah. Mevlana Bulvarı No: 145 P.K: 06520 Balgat - ANKARA - TÜRKİYE’ adresine gönderilen mektupların kendileri tarafından deprem bölgelerindeki çocuklara ve gençlere teslim edileceği de vurgulandı. 

YTB, mektup yazacak çocukların özellikle şu hususlara dikkat etmesi gerektiği konusunda tavsiyede bulundu. 

Açıklamada  6-11 yaş grubu için “Üzülmemelisin, öfkelenmemelisin, yaramazlık yapmamalısın, aileni üzmemelisin, ileride çok mutlu/iyi/ başarılı olacaksın” ve 12-18 yaş grubu için de “ailene ve yakınlarına destek olmalısın, güçlü olmalısın, daha kötüsü olabilirdi/daha kötü durumda olanlar var, ölenle ölünmez, düşünmemeye çalış” gibi söylemlerden kaçınılması önerildi. 

“Deprem bölgesindeki bir çocuk ile mektup arkadaşı ol” kampanyası ile ilgili YTB’ye ait web sitesi üzerinden daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

YTB mektup arkadasi

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.