Yurt dışında yaşayan gençlerimiz YTB’nin desteğiyle Cumhuriyetimizin 100. Yılı coşkusunu ülkemizde yaşıyor. YTB; kahramanlıklarla dolu Milli Mücadele ruhuyla kurulan Cumhuriyetimizin 100 yılı vesilesiyle yurt dışında yaşayan 18 ila 30 yaşları arasındaki gurbetçi gençlerimizi Türkiye’ye davet ediyor. Katılmak isteyen gençlerin 2 Ekim 2023 tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.

Eğitim Gezisi Programı kapsamında yurt dışında farklı ülkelerde ikamet eden gençlerimizin cumhuriyet tarihimizi öğrenebilmeleri, cumhuriyetimizin kuruluşunda önemli rol oynayan tarihi mekânları gezerek tecrübe edinmeleri ve Milli Mücadele’ye dair fikir sahibi olup, milli tarih bilinçlerinin gelişmesine katkı sağlanması ve ana vatanlarına bağlarının güçlenmesinin desteklenmesi amaçlanıyor. 

Program içeriği
Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel olan bu eğitim gezisi programı kapsamında katılımcılar 26 – 29 Ekim 2023 tarihleri arasında Ankara’da Cumhuriyet tarihi ve milli mücadele ile ilgili akademisyenler tarafından verilecek eğitim seminerlerine katılacak, Cumhuriyet tarihimizde önemli yeri olan tarihi yerleri ziyaret edecek ve çeşitli film, belgesel gösterimleri ve özel etkinliklere katılacak. 
 
Başvuru şartları 

  • Cumhuriyet'in 100. Yılı Eğitim Gezisi Programı’na katılmak isteyen gençlerin aşağıdaki şartlarını karşılaması gerekmekte
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı/Mavi Kart sahibi olmak veya Mavi Kart sahibi olmaya hakkı olmak, Ortaöğretimini yurt dışında tamamlamış olmak,
  • 18-30 yaş arasında olmak (15.09.2005 tarihinden önce ve 15.09.1993 tarihinden sonra doğmuş olmak)

Katılımcılara sağlanacak imkânlar
Başvurular kapsamında yapılacak değerlendirme sonucunda programa katılmaya hak kazanan katılımcıların program süresince Ankara’da konaklama masrafları karşılanacak. Ayrıca, program kapsamında yapılacak olan şehir içi ulaşım hizmeti YTB tarafından karşılanacak. Bunun dışında, katılımcılara belgelemeleri koşuluyla 150 euro’ya kadar ulaşım desteği sağlanacak.

Nasıl başvurabilirim?
Başvurular 15 Eylül – 2 Ekim 2023 tarihleri arasında YTB Online Başvuru Sistemi  adresinden alınacaktır.
Programla ilgili sorularınız için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

eğitim gezisi 2023 YTB

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş