Yaklaşık 2 milyarı aşkın kullanıcıyla günümüzün en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, tüm kullanıcıları ilgilendiren bir yazı paylaştı. WhatsApp Güvenlik Tavsiyeleri sayfasını güncelleyen şirket, iki kritik güvenlik açığının tespit edildiğini ve giderildiğini açıkladı.

WhatsApp, hackerların uzaktan kod çalıştırmasına sebep olan bu son derece iki farklı güvenlik açığının giderildiğini ancak kullanıcıların uygulamayı güncellemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Yeni güncellemeyle birlikte giderilen güvenlik açıkları, güvenlik açıklarının metriği olan CVE ölçeğinde sırasıyla 10 üzerinden 9,8 ve 7,8 puan almıştı. Yani bu güvenlik açıkları, son derece kritik güvenlik açıklarıydı.

Kapatılan uygulama açıkları

  • CVE-2022-36934: Söz konusu güvenlik açığı, WhatsApp’ın açıklamasına göre üçüncü tarafların sizin adınıza video görüşmeler yapmasına yol açabiliyordu.
  • CVE-2022-27492: Bu güvenlik açığı ise size gönderilen videolara kötü amaçlı kod entegre edilmesini ve bu kodların çalışmasına yol açıyordu.

Güvenlik açıkları, WhatsApp ve WhatsApp Business’ın hem Android hem de iOS uygulamalarında v2.22.16.12 sürümlerinde halen varlığını sürdürüyor. Güvenlik açıklarından olumsuz etkilenme riskini ortadan kaldırmak için WhatsApp uygulamanızı en güncel sürüme yükseltmenizde fayda var.

WhatsApp sürümü nasıl kontrol edilir?

  • WhatsApp’ta Ayarlar sayfasını açın.
  • Yardım sayfasına tıklayın.
  • ‘Uygulama bilgileri’ seçeneğine tıklayın.
  • WhatsApp sürümü karşınıza çıkacaktır.

Foto: Adem Ay - Unsplash

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.