ABD, aksiyon ve bilim kurgu türündeki filmlerde gördüğümüz akıllı giysileri, gerçek dünyaya taşıyor. Akıllı e-pantolon projesiyle üretilmeye çalışılacak kumaş, hem veri kaydedebilecek hem de günlük kıyafetler gibi sorunsuz şekilde yıkanıp katlanabilecek.

İstihbarat İleri Araştırma Projeleri Faaliyeti (IARPA) organizasyonun da içerisinde olduğu "Akıllı ePants" projesi ile ABD gizli servisleri, Pentagon, İç Güvenlik Bakanlığı ve diğer güvenlik teşkilatları için entegre elektroniklere sahip giysiler geliştirmeyi amaçlanıyor.

Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi'nden yapılan basın açıklamasında, gelişmiş akıllı tekstilin şu anda IARPA kapsamında geliştirilme aşamasında olduğu belirtildi. Programın amacının ABD hükümetinin doğrudan kumaşa dokunan kameralar, sensörler ve tellerle akıllı tekstil sektörünü geliştirmek olduğu kaydedildi.

Akıllı e-pantolon projesi, görüntülerin, videoların ve seslerin yakalanması da dahil olmak üzere kıyafetlerle verilerin kaydedilmesi ve GPS bilgilerinin hükümete iletilmesini hedefliyor

Elektronikle donatılmış günlük kıyafetler gibi tasarlanan kumaşın esnetilmesi, bükülmesi ve yıkanması dahil günlük kullanımda da hiçbir sorun yaşamayacağı belirtiliyor.

ABD gizli servisinin "Akıllı pantalon" giyim projesi üç yıl sürecek.©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.