Almanya'da gerçekleştirilecek olan Euro 2024, Avrupa Futbol Şampiyonası için biletlerin ilk satışı 3 Ekim Salı günü başlıyor. İlk etapta 1.2 milyon bilet satışa sunulacak ve bilet fiyatları 30 ila 1000 euro arasında değişkenlik gösterecek.

İlk bilet satış dönemi 3 Ekim'den 26 Ekim'e kadar sürecek. Futbolseverler, Avrupa Futbol Konfederasyonu (UEFA) web sitesi üzerinden bir hesap oluşturarak bilet satın alma şansı yakalayacak. Bilet alacak olanlar bir çekilişle belirlenecek ve toplamda 2.7 milyon bilet satışa sunulmuş olacak.

Ek Biletler ve Play-off
2 Aralık'ta Hamburg'da gerçekleştirilecek finallerin kura çekilişi sonrasında, ulusal futbol federasyonları ile işbirliği içinde, katılan ülkelerin taraftarlarına bir milyon ek bilet daha sunulacak. Play-off dönemi, 21-26 Mart 2024 tarihleri arasında son Avrupa Şampiyonası katılımcılarını belirleyecek ve bu dönem sonrasında kalan son biletler satışa sunulacak.

Bilet başvuruları ve şampiyona detayları
Taraftarlar, her maç için en fazla dört bilet talep edebilecek. Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'nın on ev sahibi şehri; Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf olacak. Şampiyonada 24 takım mücadele edecek ve toplamda 51 maç oynanacak. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: UEFA

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş