Türkiye'nin vefat eden kurtarma köpeği Proteo'ya şükran için Meksika’ya gönderdiği yavru köpek, törenle Meksika Millî Savunma Bakanlığı’na teslim edildi. Küçük köpeğe 'Arkadaş' ismi verildi. Törende Türk büyükelçilik yetkilileri de yer aldı.

Meksika Savunma Bakanlığı da Twitter hesabından “Arkadaş’a merhaba deyin” sözleri ile paylaşım yaparak küçük köpeği ülke kamuoyuna tanıttı.

Arkadaş ismini halk belirledi
Türkiye'de deprem çalışmaları sırasında ölen Proteo adlı köpeğin anısını yaşatmak ve Türkiye’nin minnettarlığını göstermek için Meksika’ya gönderilen 3 aylık Alman çoban köpeği, arama kurtarma köpeği olarak yetiştirilecek.

Yavru köpeğin ismi hem yurtiçinde hem de yurtdışında hizmet vermek üzere arama kurtarma köpekleri yetiştiren Meksika Ulusal Savunma Bakanlığı tarafından açılan halk oylaması ile belirlendi.

Meksika, Türkiye'den gelen hediyenin "insani yardımın sınır tanımadığını" gösterdiğini söyledi.

Proteo
Proteo, Türkiye’de yaşanan deprem felaketinde arama çalışmaları esnasında öldü. Eğiticisi, köpeğin düşen enkaz nedeniyle öldüğü iddialarını reddetti ve hayvanın, uzun yolculuk ve çok soğuk koşullar altında saatlerce arama kurtarma çalışmalarına katıldığı için “yorgunluktan” öldüğünü söyledi.

Meksika Savunma Bakanlığı, Facebook sayfasında da Türkiye’nin hediye ettiği yavruyu “kolları açık bir şekilde” beklediklerini ve “Proteo’nun pati izlerinden gitmesini umduğunu” belirtti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.