Türkiye’nin Hollanda’daki elçiliklerine Başkonsolos olarak atanan isimler göreve başladı. Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan’ın yerine  Mahmut Burak Ersoy, Deventer Başkonsolosu Tuna Yücel Modrak’ın yerine Muammer Hakan Cengiz ve Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz’ın yerine de Sevgi Andiç atandı. 

Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy

M Burak Ersoy
Kuzey Hollanda, Utrecht ve Flevoland eyaletlerindeki vatandaşlarımıza hizmet veren Amsterdam Başkonsolosluğunda 15 Aralık 2022 tarihinde göreve başlayan Mahmut Burak Ersoy’da selefi Birinci Sınıf Başkonsolos Engin Arıkan’ın yoğun ve başarılı gayretleri neticesinde vatandaşlarımıza etkin ve süratli hizmet verebilecek personel altyapısını oluşturma konusunda önemli aşama kaydettiği için teşekkür etti.

Başkonsolosluğun 2018 yılından bu yana Amsterdam şehir merkezindeki binasında vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Ersoy, konsolosluğun hizmet alanı bölgesinde Türk toplumu, onları temsil eden sivil toplum kuruluşlarıyla mevcut yakın ilişkileri sürdürmek için gerekli tüm gayreti göstereceğini dile getirdi.

Başkonsolos Ersoy ayrıca Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkiler bakımından “Bir diğer önceliğimiz de Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilere katkıda bulunmak, Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımızın talep ve beklentilerinin karşılanmasını temin etmek üzere görev bölgemizdeki yerel yönetimler ve makamlarla işbirliği kurmak ve geliştirmek olacaktır.” şeklinde açıklama yaptı.

Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz

Hakan Cengiz (1)
Deventer Başkonsolosu olarak, Birinci Sınıf Başkonsolos Tuna Yücel Modrak’ın yerine 1 Ocak 2023 itibariyle göreve başlayan Muammer Hakan Cengiz, yayınladığı mesajında, evvelce de Hollanda'da görev yaptığını belirtti ve  “Bu kez Başkonsolos olarak görev bölgemde sizlere hizmet edecek olmaktan onur ve kıvanç duyuyorum.” dedi. 

Deventer Başkonsolosluğunun 1976 yılından bu yana Hollanda’daki vatandaşlarımıza hizmet verdiğini belirten Cengiz, “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlayacağımız 2023'te, Başkonsolosluğumuz, kültür, sanat, ticaret, ekonomi, eğitim gibi alanlarda faaliyetlerine devam edecektir. Başkonsolosluğumuz, 1976'dan bu yana olduğu gibi, bugün de sizin yanınızdadır.  Başkonsolosluğumuzun kapıları sizlere her zaman açıktır.” şeklinde ifade kullandı. 

Başkonsolos Hakan Cengiz’in göreve geldikten sonra ilk olarak, Deventer'in de bağlı olduğu Overijssel Eyaleti Valisi Sayın Andries Heidema'yı nezaket ve tanışma amaçlı ziyaret etti. Ziyarette, Eyalet makamları ile Başkonsolosluğun pek çok konuda ortak çalışma iradesi teyit edildi.

Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Andiç

Baskonsolos Andic
Zuid Holland, Zeeland ve Noord Brabant bölgelerini kapsayan Rotterdam Başkonsolosluğunda görev alacak olan Sevgi Andiç’de 1 Ocak 2023 itibariyle görevine başladı. Başkonsolos Andiç’in Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımıza seslendiği yazılı açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Mahmut Burak Ersoy kimdir?
1979 yılında Antalya’da doğan Mahmut Burak Ersoy, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden 2002 yılında mezun olmuştur. 2006 yılında ODTÜ Avrupa Çalışmaları Yüksek Lisans Programını tamamlamıştır. 2003-2004 yıllarında çeşitli AB projeleri kapsamında ODTÜ’de Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır.

2004 yılında Dışişleri Bakanlığı’na katılmış, İkili Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı ve askerlik görevinden sonra Asya-Pasifik ve Afrika Genel Müdür Yardımcılığında çalışmıştır.

2007 ile 2012 yılları arasında Dakka ve Lizbon Büyükelçiliklerinde Üçüncü ve İkinci Katip olarak görev yapmıştır.

Türkiye’ye dönüşünde NATO ve Avrupa-Atlantik Güvenlik ve Savunma İşleri Genel Müdür Yardımcılığında Daire Başkan Vekili olarak çalışmıştır.

2014 ile 2020 yılları arasında önce Türkiye’nin NATO Daimi Temsilciliğinde ve ardından Nairobi Büyükelçiliğinde Müsteşar olarak görev yapmıştır

2020-2022 döneminde Dışişleri Bakan Yardımcılığı Özel Müşavirliğinde Daire Başkanı olarak çalışmıştır.

Evli ve bir çocuklu olan Mahmut Burak Ersoy, İngilizce bilmektedir.

Muammer Hakan Cengiz kimdir?
Başkonsolos Muammer Hakan Cengiz 1979 yılında Ankara’da doğmuştur. Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’ni bitirmiş ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 2002 yılında mezun olmuştur.

2003 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başlamış ve 2004 yılına kadar Avrupa Genel Müdür Yardımcılığı’nda çalışmıştır. 2005 yılında Enerji, Su ve Çevre Genel Müdür Yardımcılığı’nda çalışmaya başlamış ve askerlik görevinden sonra da bu birimdeki görevine devam etmiştir.

2007-2009 yıllarında Aşkabat Büyükelçiliği’nde Üçüncü Katip olarak görev yapmıştır. 2009 yılında Lahey Büyükelçiliğine İkinci Katip olarak atanmış, 2012 yılında Büyükelçilik Müsteşarı olmuştur. Türkiye ile Hollanda arasında Diplomatik İlişkilerin Tesisinin 400’üncü Yıldönümü kutlamalarının hazırlık ve organizasyonunda görev almıştır.

2013 başında Ankara’ya dönüşünde Enerji, Su ve Çevre Genel Müdür Yardımcılığı’nda Enerji Şube Müdürü olarak çalışmıştır.

2014-2018 yılları arasında Ottava Büyükelçiliği’nde Müsteşar, ardından 2018-2020 yılları arasında Tiran Büyükelçiliğinde Müsteşar/Misyon Şefi Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

2020 yılında Ankara’ya dönerek Enerji Dairesi Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Başkonsolos Cengiz evli olup, iki çocuk babasıdır.

Başkonsolos Sevgi Andiç kimdir?
Başkonsolos Sevgi Andiç 1981 yılında Türkoğlu’nda doğmuştur.

İngiltere’de Keele Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve İşletme Bölümlerinde lisans, aynı üniversitede İşletme bölümünde yüksek lisans (MBA) eğitimini tamamlamıştır.

Dışişleri Bakanlığı’na 2006 yılında giren Başkonsolos Andiç, merkez görevinde Güney Kafkasya, Orta ve Kuzey Avrupa Genel Müdür Yardımcılıklarında görev yapmıştır. 

Andiç, Şanhay Başkonsolosluğu, Helsinki Büyükelçiliği ve Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliğinde çeşitli görevlerde bulundu ve merkezde son olarak Kuzey Avrupa Daire Başkanı olarak görev yaptı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.