Rotterdam Limanı’nda Salı günü yapılan gümrük kontrolleri sırasında, Türkiye’den geldiği belirtilen bir konteyner içerisinde yüklü miktarda kokain ele geçirildi. Savcılık ele geçirilen kokainin otomobil lastiklerinin arasına saklanmış halde bulunduğunu açıkladı.

Ele geçirilen kokainin tahmini sokak değeri 84,3 milyon euro olarak belirlendi.

Yapılan açıklamada; gümrük yetkililerinin, narkotik köpeklerle yaptığı kontrol sırasında ortaya çıkartılan kokainin Türkiye’den gelen bir konteyner içerisinde bulunduğu, toplam 19 spor çantası içerisine 23 paket halinde saklanmış olan uyuşturucunun bulunduğu konteynerin Hellevoetsluis’ta bir adrese gönderildiği belirtildi.

Savcılık, uyuşturucunun bir 'switchpartij' (değiştirme partisi) olabileceğinden şüpheleniyor. Yani uyuşturucu bulunduğu konteynerden çıkartılarak kontrol edilmeyen bir konteynıra yerleştirildi anlamına geliyor. 

Savcılık ele geçirilen uyuşturucuya el konulduğunu ve imha edildiğini açıkladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Son günlerde liman ve çevresinde birçok uyuşturucu kaçakçısı yakalandı. Bu yakalananların, ele geçirilen uyuşturucu partisiyle herhangi bir ilişkisi olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Rotterdam savcılık uyuşturucu

rotterdam uyuşturucu türkiye

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Savcılık

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.