Bulgar yetkililerin açıkladığı bilgiye göre 25 Ağustos günü Türkiye’den çıkış yapan ve Lesovo Sınır Kapısı üzerinden Almanya’ya seyahat eden bir araçta 155 bin euro nakit para ele geçirildi. Ele geçirilen banknotların, kişisel eşyaların saklandığı iki çantada gizlendiği belirtildi.

Yapılan açıklamada aracın Türk vatandaşı kadın sürücüsünün dört akrabası ile seyahat ettiği, gümrük kontrol alanına geldiklerinde, beyan edecek bir şeyinin olmadığını belirttiği aktarıldı. Araç daha sonra detaylı bir gümrük incelemesine alındı.

Gümrük yetkililerince yapılan kontrolde, yedek lastiğin bulunması gereken bölümde iki çanta bulundu. Çantalardan birinin gizli bir taban kısmının olduğu anlaşıldı. Bu gizli bölmede ve diğer çantada eşyalar arasında paketler halinde sarılmış para desteleri bulundu.  

Ele geçirilen toplam 155 bin euroya el konuldu. Yambol İl Savcılığı araçta bulunan E.G. adlı Türk vatandaşı kadının paranın kendisine ait olduğunu belirtmesi üzerine, hakkında soruşturma başlattı

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş