Alman basınında yer alan habere göre, olay geçtiğimiz hafta Cuma günü (23.02.2024) meydana geldi. İstanbul Havalimanı'ndan Stuttgart Havalimanı'na kızıyla birlikte gelen 54 yaşındaki kadın, bavulunu aldıktan sonra gümrüksüz ürünler için ayrılan yeşil kapıdan geçerken durduruldu. 

Gümrük memurları, kadını ayrı bir yere alarak gümrüğe tabi eşyası olup olmadığını sordu. O sırada yanında 400 paket sigara bulunduğunu belirten kadının tavırları, memurların şüphelenmesine neden oldu.

TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki

Bavulu X-ray cihazına yerleştiren memurlar, içinden 300 gram ağırlığında ve toplam değeri 14 bin euro olan 104 parça altın ziynet eşyası çıkarttı.

Bir gümrük yetkilisi, basına yaptığı açıklamada, kadınların 3.125 euro ithalat vergisi ödemek zorunda kaldığını ancak haklarında kaçakçılığa teşebbüs iddiasıyla yasal işlem başlatıldığını belirtti. 

Kadınların verdikleri ifadede, altınları temizletmek için Türkiye'ye götürdüklerini ifade ettiklerini aktardı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.