Türkiye’deki bankaların gazetelere 'Müşterilerimizin dikkatine', 'Hesap sahiplerimize duyurulur' başlıklarıyla verdiği ilanda 15 Mayıs'a kadar 10 yıldır işlem yapılmayan hesaplardaki paraların TMSF'ye aktarılacağı belirtildi. Hareketsiz hesaplardaki paralar 31 Mayıs'a kadar alınmazsa TMSF’ye kalacak.

Bankalar birbiri ardına müşterilerine konu hakkında hatırlatma yapmaya, web siteleri üzerinden müşterilerini uyarmaya devam ediyor. Bugün (08.02.2024) Türkiye İş Bankası, Halk Bank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, TEB, Türkiye Finans, ING, Citibank, Aktif Yatırım, Kuveyt Türk, Şekerbank, Burgan Bank gazetelere ilan verdi.

Hangi bankada toplam kaç hesap olduğu nasıl öğrenilir? 
Hangi bankada kaç hesap olduğunu öğrenmek için e-Devlet hesabınıza girmeniz ve “banka sorgulama” yazarak aratmanız gerekmekte. Bu şekilde hesabınızın olduğu bankalar liste halinde karşınıza çıkacaktır.

Bu işlemi vefat eden yakınlarınız için de kontrol etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.