Karsan, toplu taşıma alanında devrim niteliğinde bir adıma imza atarak, Hollanda'nın Rotterdam Havalimanı'nda otonom e-ATAK otobüsleriyle yolcu taşıma hizmeti verecek. Bu proje, şirketin Hollanda'ya ilk ihracatını temsil ediyor ve elektrikli toplu taşımanın otonom dönüşümünde Karsan'ın liderliğini pekiştiriyor.

Hollanda, Eurovision Şarkı Yarışması'ndan diskalifiye edildi Hollanda, Eurovision Şarkı Yarışması'ndan diskalifiye edildi

2024 yılının Kasım ayında hizmete girecek olan iki adet Otonom e-ATAK, Meijersplein metro durağı ile Rotterdam Havalimanı arasında 5 kilometrelik güzergahta yolcu ve çalışan taşıyacak. Karsan CEO'su Okan Baş, bu gelişmeyi, "Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde" olma vizyonlarının bir parçası olarak tanımlıyor ve bu projenin dünyada havalimanı transferinde kullanılan ilk otonom araç olacağını vurguluyor.

ADASTEC işbirliği ile geliştirilen ve dünyanın seri üretim ilk Seviye 4 otonom otobüsü olan Otonom e-ATAK, Aralık sonuna kadar yol testlerinden geçecek ve 2025 Ocak ayında resmi olarak hizmete başlayacak. ADASTEC CEO’su Dr. Ali Peker, bu projenin otonom toplu taşıma alanında önemli bir rol oynayacağını ve çevresel etkiyi azaltmada önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

Karsan, otonom e-ATAK'ın ABD, Norveç, Türkiye, Romanya ve Fransa'da kazandığı 67 bin km'lik otonom sürüş deneyimi ile toplu ulaşımı dönüştürmeye devam ediyor. Okan Baş, bu yenilikçi adımların, Karsan'ın daha fazla ülkenin dönüşümüne öncülük etme misyonunu güçlendirdiğini ifade ediyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.