Oost Nederland emniyeti ayrımcı ifadeler kullanan altı polis memurunu açığa aldı. Polislerin Paris’te çektikleri videoda sokaktaki insanlar hakkında yaptıkları yorumlar açığa alınmalarına neden oldu.

Polis memurlarının Fransa ile Hollanda milli takımları arasında gerçekleşen futbol karşılaşması sonrası Paris sokaklarında araba ile dolaşırken çekilen videoda, memurların ırkçı ve ayrımcı ifadeler kullandığı görüldü.

Hollanda Ulusal Polis teşkilatı tarafından polisler hakkında soruşturma açıldı ve soruşturma nedeniyle 6 polis açığa alındı.

Sosyal medya platformlarında da paylaşılan görüntüde minibüste bulunan polislerin, Fransa'nın başkentindeki bir pazarda bulunan insanlar hakkında çirkin yorumlar yaptığı görülüyor. Polislerden biri “bombalı kemeri olan bir tane var!” şeklinde söylemesinin ardından bir başkası “daha fazlasını mı yoksa daha azını mı istiyorsun? Daha az! Daha az!” şeklinde ifade kullandığı duyuluyor. 

Polislerin "az, az, az" şeklinde arka arkaya ifade kullanmasının PVV lideri Geert Wilders'ın 2014'te Faslılar hakkında yaptığı tartışmalı bir açıklamaya gönderme yaptıkları şeklinde yorumlandı.

Videonun bir bölümünde minibüsteki polislerden bir tanesi biraz daha ileri giderek “sanki burası bir hayvanat bahçesi ve orada film çekiyormuşuz gibi geliyor değil mi?” şeklinde bir ifade kullanıyor.

Oost-Nederland emniyet amiri Janny Knol basına yaptığı açıklamada “Polis olarak bu görüntüler ve açıklamalar bizi çok şaşırttı çünkü biz herkesin polisi olmak istiyoruz. bu arkadaşlarımızın davranışları, her ne kadar özel zamanlarında da olsa, buna uymamakta ve kesinlikle kabul edilemez.” şeklinde ifade kullandı.

Polis sözcüsü, soruşturma devam ederken 6 polisin görevlerinden uzaklaştırıldığını belirtti ancak polislerin hangi bölgede ve hangi görevlerde bulunduğu hakkında açıklama yapmadı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.