Sırbistan Gümrük Dairesince yapılan açıklamaya göre Salı günü Horgos sınır kapısında yapılan kontrollerde bir aracın içinde 60.900 euro ele geçirildi.

Gümrük Dairesinin web sitesinde olayla ilgili olarak yapılan açıklamada, 31 mayıs günü Horgos sıır kapısında yürütülen kontrollerde Almanya plakalı bir araç geçiş yaparken durdurularak arandı.

Alman plakalı Audi Q8 marka bir aracı durduran gümrük polisleri 58 yaşındaki Türk sürücüye beyan etmesi gereken bir şey olup olmadığını sorduğunda, sürücü sadece kişisel bagajı olduğunu ve yanında 5 bin euro bulunduğunu belirtti.

Yapılan bu açıklamadan sonra aracı bagaj kısmını arayan Sırp gümrük polisleri, eşyaların arasına saklanmış halde duran siyah bir çanta içinde yüklü miktarda para ele geçirdi. 

Bunun üzerine aracın içini de detaylı arayan polis, yolcu koltuğunun altına gizlenmiş başka bir çanta içinde yine yüklüce para buldu.

Gümrükten yapılan açıklamada ele geçirilen paranın toplamda 60.900 euro olduğu belirtildi. Bulunan bu paranın 10 bin eurosu sürücüye iade edilirken kalan miktara el konuldu ve sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

4

Bilindiği üzere Avrupa Birliği ülkelerine giriş yapılırken yolcuların beraberinde yüksek miktarda para ve altın takı getirmesi yasak. Yanında 10 bin euro üzerinde para bulunduran kişilerin bunu gümrük memurlarına beyan etmesi gerekmekte. Aksi halde belirlenen miktarın üzerinde para ele geçirildiğinde bu paralara el konuluyor ve kişi hakkında yasal işlem başlatılıyor.

Fotoğraflar: Sırbistan Gümrük Dairesi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın