Hindistan'ın Mathura kentindeki polisler ele geçirilen ve emniyette saklanan kilolarca uyuşturucunun fareler tarafından yenip bitirildiğini açıkladı. Davanın hakimi ise uyuşturucunun karakolda saklanmaktansa laboratuvara satılmasını önerdi.

Uttar Pradesh eyaletindeki yetkililer, kemirgenler tarafından bitirilmiş olan uyuşturucu vakasını ilk kez yaşanmadığını daha önce de buna benzer bir olayla karşılaşıldığını belirtiyor. Bu yıl mart ayında yaşanan olayda da ele geçirilen 386 kilo uyuşturucunun bir kısmının sıçanlar tarafından yenip bitirildiği belirtilmişti.

Uttar Pradesh eyaletindeki bir mahkeme, polisten uyuşturucu kaçakçılığı davalarında delil olarak ele geçirilen esrarları göstermesini istedi. Ancak polisten gelen raporda, uyuşturucunun fareler tarafından yendiği kaydedildi.

Ele geçirilen 200 kiloluk uyuşturucu davasına bakan hakim Chowdhury, polisin ele geçirilen uyuşturucuyu hayvanlardan koruma konusunda oldukça zorlandığını kaydetti. 

Hayvanlar çok küçük olduğu için polisin fareleri uyuşturucudan uzak tutmayı başaramayacağını düşünen yargıca göre, ele geçirilen uyuşturucuyu laboratuvara satılarak devlet kasasına da gelir elde edilebilir.

Sıçanların sadece gıda artıklarını yemediği bilinen bir gerçek. Hindistan’da ise bu durum değişik şekilde yaşanan olaylarda net görülüyor. 

2017'de ülkenin doğusundaki Bihar eyaletinde polis, devletin alkol satışını ve tüketimini yasaklamasından bir yıl sonra, el konulan binlerce litre alkolü farelerin tükettiğini söylemişti.

2018'de de Assam eyaletinde arızalı bir para çekme makinesini tamir etmeye gelen teknisyenler, 1,2 milyon rupi (yaklaşık 14 bin euro) değerindeki kağıt paraların parçalanmış olduğunu ve şüphelilerin fareler olduğunu söylemişti.

Yine farelerin ele geçirilen uyuşturucuyu yiyip bitirdiği belirtilen bir başka olay da geçtiğimiz yıllarda  Arjantin’de yaşanmıştı. Arjantin polisi ele geçirilen kilolarca uyuşturucunun fareler tarafından tüketildiğini açıklamıştı. olayın gerçekten bu şekilde gerçekleşip gerçekleşmediği halen bilinmiyor.

Hindistan’da yaşanan vakanın gerçekten fareler tarafından gerçekleşip gerçekleşmediği ise net olmadığı için olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Svetozar Cenisev - Unsplash

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.