Geçtiğimiz yılalrda çalışmaları başlayan ancak yaşanan pandemi nedeniyle sekteye uğrayan Selanik-İzmir feribot hattının eylül itibariyle başlayacağı belirtildi.

Yunan haber sitesi GRTimes'ın haberine göre Levante Ferries tarafından “Smyrna di Levante” feribotuyla düzenlenecek seferler, eylül ayının sonlarında başlayacak. 

İki ülke arasında gerçekleştirilecek seferlerde hem araç hem de yolcu taşınacak. Feribot, Selanik'ten İzmir'e haftada üç sefer düzenleyecek. Feribot, 2 Ekim'e kadar Yunanistan'ın Midilli adasında da duracak.  Haftada üç kez yapılması planlanan seferler, 12-14 saat arasında sürecek.

Habere göre Levante Ferries, Selanik-İzmir rotası için 16 milyon euro'luk yatırımda bulundu. Seferlerin daha önce başlamasının istendiği; ancak “Smyrna di Levante”nin yenilenmesi ve Covid-19 pandemisi nedeniyle çalışmalarına ara verildiği belirtildi.

Ana durakları İzmir ve Selanik limanları olan seferlerde Midilli adası ise ara durak olacak. Yunanistan’da yayın yapan haber sitesi grtimes.gr’nin haberine göre, yapılacak seferler için Levante Ferries şirketine ait Smyrna di Levante isimli gemi yenilendi.

16 milyon euro yatırım yaptı
2015 yılında kurulan Levante Ferries, Selanik-İzmir rotası için 16 milyon euro yatırım yaptı. 160 metre uzunluğundaki Smyrna di Levante, 930 yolcu ve 55 araç taşıma kapasitesine sahip. 210 yatak kapasitesi bulunan feribotta 77 yolcu kabini bulunmakta

İlk adım 2016’da atılmıştı
2016 yılında İzmir’de düzenlenen 4. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nde dönemin Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve dönemin Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, söz konusu hattın açılacağını kamuoyuna duyurmuş ve çalışmaların başlatıldığını açıklamıştı. 

2019 yılında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çipraş, her iki ülkenin de hattın açılması için girişimlerin hızlandırılması konusunda görüş birliğine varıldığını kamuoyuna duyurmuştu.

Söz konusu hattın gelişimi, Ankara-Atina ilişkilerinin seyri ve koronavirüs salgını nedeniyle aksamıştı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın