Hollanda’da güvenlik sektöründe çalışan 20 bin kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde maaşlara yüzde 20 zam yapılmasına karar verildi. Schiphol havalimanında çalışan güvenlik personelinin maaşı ise ek ücretlerle birlikte yüzde 40 kadar artacak.

Varılan anlaşmaya göre, geriye dönük olarak, 1 ocak 2023 itibariyle maaşlara yüzde 14,5 ve 1 ocak 2024 tarihinden itibaren de yüzde 6 ve tüketici fiyatları endeksine (TÜFE) dayalı maksimum yüzde 2,5'lik bir zam yapılacak. 

Bunun yanı sıra güvenlik görevlilerinin çalışma haftası 38 saatten 36 saate indirildi ve dört haftada 144 saat çalışma zorunluluğu kaldırıldı.

Schiphol personel sayısını artıracağını tahmin ediyor
Güvenlik personeli için varılan anlaşmada Schiphol’de görev yapan personelin maaşının da ne kadar artacağı belirlenmiş oldu. Maaşlara yapılan normal zam Maaş zammı, daha önce kararlaştırılan saat başına 2,50 euro'luk ek ücretin üzerine gelecek.

Schiphol güvenlik departmanındaki personel sıkıntısı geçen yıl büyük sorunlara yol açtı. Mayıs tatilinden sonra giden yolcular binanın dışına kadar sarkan kuyruklarda beklemek zorunda kaldı. Gelen yolcular ise bagaj bölümünde sıkıntılar yaşadı. 

Schiphol yönetimi alınan maaş zammı kararı ile geçen yılki gibi sorunları yeniden yaşamamak adına yeterli güvenlik görevlisini işe alabilmeyi umuyor.

CNV'ye göre, tüm güvenlik görevlilerinin çalışma haftasının 38 saatten 36 saate düşürülmesi de kararlaştırıldı. Ayrıca dört haftada 144 saat çalışma zorunluluğu ortadan kalkacak.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Schiphol

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.