Avrupa'nın Türk vatandaşlarına yaşattığı vize sıkıntısı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Kendi düğünü için Schengen vizesi başvurusu yapan damat vize alamadı. Düğün hazırlıkları devam ederken damadın annesine vize çıkması herkesi şaşırttı.

Türkiye’den Avrupa’ya gelmek için ize başvurusu yapan ancak bu başvurularına ret cevabı alan ya da aylarca başvurusunun sonuçlanmasını bekleyenler gün geçtikçe çoğalıyor. Posta gazetesinden Abdullah Karlıdağ'ın haberine göre ret cevabı alanlar listesine son olarak Almanya'da düğünü olan, İstanbul'da görevli polis memuru A.K’de eklendi.

Düğün damatsız yapılacak
İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memuru A.K.'nin en mutlu günü, Almanya'nın vize engeline takıldı. Almanya'da yaşayan ve Alman vatandaşı olan nişanlısı E. C. ile aylardır düğün hazırlıkları yapan A.K, Schengen vizesi alamadığı için düğün törenine katılamayacak. Polis memuru damat, asıl şoku aynı anda başvurdukları annesine vize verilmesi ile yaşadı.

"Annem gitti, ben gidemedim"
Yaşadıklarına anlam veremediğini belirten  A.K., "Aylar öncesinden başladığımız hazırlıklar çöp oldu. Annemle birlikte gitmeyi planladığımız düğün töreni bensiz yapılacak. Almanya'ya annemle birlikte vize başvurusu yaptık. Almanya anneme vize verdi, bana ise vize çıkmadı. Sonrasında Yunanistan'dan VIP vize başvurusu yaptım düğünüme 3 gün kala. Onun da reddedildiğini öğrendim. Annem törene katılmak için Almanya'ya gitti ama ben gidemiyorum. Artık gitmek için başka yol aramaktan da vazgeçtim.” dedi.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.