Schaarbeek Belediye Başkanı Cécile Jodogne, Noordwijk bölgesinde gece saatlerinde alkol satışının yasaklandığını açıkladı. Bu yıl 2 Ekim’e kadar devam edecek yasak kapsamında akşam saat 22.00'den sabah saat 06.00'ya kadar içki satışı yapılamayacak.

Belediyenin aldığı bu önlem, mahallede 2022 yılında alınmış olan kamusal alanlarda alkol tüketimini yasaklama kararının bir devamı niteliğinde.

Yeni düzenlemeyle, restoran, kafe ve teslimat hizmetleri hariç olmak üzere, gece boyunca alkol satışı yasaklanacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, bu adımın, Brüksel Bölge Hükümeti Başkani Rudi Vervoort'un uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı suçlarla mücadele amacı taşıyan genel bir güvenlik politikasının parçası olduğu belirtildi. 

Tatilciler ve futbolseverler dikkat: Avrupa yollarında trafik yoğunluğu artıyor Tatilciler ve futbolseverler dikkat: Avrupa yollarında trafik yoğunluğu artıyor

Belediye, bu tür düzenlemelerin toplumun daha güvenli bir ortamda yaşamasını sağlamak için gerekli olduğunu vurguluyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş