Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vermekle tehdit etmesinin ardından başlayan kriz sürüyor. Prigojin’in Rostov üzerinden başkent Moskova’ya ilerleyeceklerini duyurmasının ardından Moskova’da güvenlik önlemleri arttırıldı.

Putin: Bunun cezasını vereceğiz. 
Rusya Devlet Başkanı Putin “Dış düşmanlarımız birliğimizi yok etmek istiyor. Rusları Ruslara karşı savaştırarak Rusya'yı parçalamak istiyorlar.” açıklamasında bulundu. Putin, Wagner içindeki hainlerin silahlı isyan başlattığını ve cezasının verileceğini duyurdu.

Putin açıklamasında "Onların arasında hainler var. Onlar silahlı ayaklanmayı organize ettiler. Herhangi bir iç ayaklanma bize bir darbedir, halkımıza bir darbedir. Bunun cezasını vereceğiz. Bunun cezası çok ağır olacaktır. Silahlı isyanı organize eden herkes cezasını alacak. Biz kanun önünde ve halkımızın önünde cevabını vereceğiz. Rostov’da durumumuz çok zordur. Bizim askeri yönetimimizin güçleri şu an bloke edildi. Şu an ben sadece askeri temsilci değil Rusya vatandaşı olarak elimden gelen her şeyi yapacağım sözünü veriyorum. Yeter ki halkımızın güveni sağlansın. Yeter ki halkımıza silah kaldıran herkes cezasını çeksin. Bu hatadan dönün. Lütfen bu suçu işlemeyin." dedi.

Moskova diken üstünde
Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, gelen bilgilerle bağlantılı olarak Moskova’da güvenlik önlemleri ve terörle mücadele tedbirlerinin alındığını açıkladı. Yollarda denetimler arttırıldığını, toplu organizasyonlara kısıtlama getirilebileceğini ifade etti. 

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov da özellikle Moskova’nın güneyinde önlemlerin arttırıldığını belirterek, "Moskova’daki güvenlik tedbirleri Rus istihbaratı kolluk kuvvetlerinin kontrolünde. Terörle mücadele önlemleri alınıyor. Güney bölgesindeki yollarda ek kontroller uygulanıyor” dedi.

Öte yandan, Rusya Savunma Bakanlığı Wagner'in kamplarına saldırı gerçekleştirildiği yönündeki iddiaları yalanladı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ise Wagner liderine karşı "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açtı.

Ne olmuştu?
Wagner'in kurucusu Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vermekle tehdit etmişti. Bu durum üzerine Federal Güvenlik Servisi (FSB) "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Wagner'in kamplarına saldırı düzenlediği yönündeki iddialar yalanlanmıştı.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş