Rusya’ya bağlı Udmurtya Cumhuriyeti’nin başkenti olan İjevsk kentinde bulunan bir okula, bu sabah saatlerinde silahlı saldırı gerçekleştiği açıklandı. Yapılan açıklamada, saldırı sonucu en az 13 kişinin yaşamını yitirdiği, 21 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Rus basınında yer alan haberlere göre Udmurtya İçişleri Bakanlığı, "Bugün, polisin İjevsk şehrinde 88 No'lu okulda bir silahlı saldırı ihbarı almasından hemen sonra, Udmurtya Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı çalışanları olay yerine gitti ve şüpheliyi tutuklamaya yönelik tedbirler aldı. Polis operasyonun ardından saldırganın cesedine ulaştı. Edinilen bilgiye göre saldırgan olay yerinde intihar etti" şeklinde açıklama yaptı.

Rusya Soruşturma Komitesi, okul baskınında yaşamını yitirenlerin sayısının 13’e yükseldiği, içlerinden 7'sinin çocuk, 6'sının yetişkin olduğu açıklamasını yaptı. Komite’nin açıklamasında saldırı sonucunda 21 kişinin yaralandığı, yaralıların 14'ünün çocuk olduğu belirtildi.

Rus basında yer alan haberlere göre, Komite okul saldırganının üstünde Nazi sembolleri bulunan siyah bir tişört ve kar maskesi giydiğini belirtti. Açıklamada, saldırganın kimliğini tespit etmeye yönelik çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Bunun yanı sıra yerel basın, okul baskınının ders sırasında gerçekleştiğini, siyah giysiler giymiş, kimliği belirsiz bir erkeğin sınıflardan birine girerek ateş açtığını yazdı.

88 numaralı okulda gerçekleşen saldırı nedeniyle Rusya’nın Udmurtiya Cumhuriyeti’nde 3 günlük yas ilan edildi. Udmurtiya başkanı Aleksandr Breçelov, “88 numaralı okulda ölenler için bugünden 29 Eylül’e kadar Udmurtiya Cumhuriyeti’nde yas ilan edilmiştir” açıklamasını yaptı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.